Alt om svejsninger

Ud over vi har et lille smedefirma som udføre alle former for svejsning og smedearbejde. Så har vi et brændende ønske om at hjælpe med at løse opgaver som er lidt vedsiden af. Vi elsker at udvikle og elsker at løse opgaver med ikke bare læse om på side 2 eller 3. 

Nogle af de mange spørgsmål vi møder, vil vi også gerne svare på. Her er en liste over vores liste af emner vi vil belyse her 

  • Hvordan svejser man rustfri stål ?
  • Kan man svejse rustfri og jern sammen ?
  • Kan man svejse rustfri stål?
  • Kan man svejse i Aluminium ?
  • Kan man svejse i støbt Aluminium ?
  • Kan man svejse i messing ?

Hvordan svejser man rustfri stål ?

svejseopgaver i rustfri stål udføres mest med TIG svejsning, større opgaver svejses med MAG svejsning. I daglig tale bruges Co2 svejsning for alle tråd svejs former. 

Men MAG svejsning er tråd fremført svejsning med aktiv gas. Det giver mulighed for større svejse sømme og der kan ligges mere materiale på adgangen. 

Men skal der svejses tynde rør til fødevare, pharma eller gas industrien, bruges TIG svejsning som hovedreglen, da dette er mere skånsomt og svejsbad kan udføres med og uden tråd.  

Langt de flest svejse opgaver kræver svejse certifikater. Derfor har vi i Global montage flere gange om året kursus og svejse prøver, som udføres hos godkendte kursus steder. 

Men de stigende krav i branchen, udføres mere og mere svejse kontrol i de opgaver vi udføre. Alle rør job udføres med 100% egen kontrol og 10 -20 % 3. parts kontrol. 

Kan man svejse rustfri og jern sammen ?

Rustfri stål og Jern kan som udgangs punkt godt svejses sammen, men det er ikke altid lovligt eller tilrådeligt. 

Hos Global montage har vi udført svejse opgaver med sammensvejsning af rustfri og jern. Opgaven var til trykbærende udstyr som krævede 140 bars belastning.

Opgaven krævede svejseprocedure og derfor måtte vi få lavet WPRQ og WPS for at imødekomme kravet fra myndighederne.  

Når man TIG svejser jern og rustfri stål sammen skal der bruges special svejsetråd, dette sikre at stålkvaliteten ikke bliver forringet efter svejsningen. 

Er du i tvivl om udførelsen, så kontakt os for hjælp med din opgave. 

Kan man svejse rustfri stål?

Ja, svejsning i rustfrit stål er ingen problem, hvis blot man har taget kursus i svejseformen man ønsker at udføre. TIG, MMA, MAG eller Lasersvejsning. 

Alle vores smede i firmaet som arbejder med svejsning i rustfri stål er uddannet og oplært i vores opgaver, samt har svejsepas til de opgaver de skal udføre. 

Det er vigtigt at ens svejseudstyr er det rigtige, for ellers bliver resultatet ikke optimalt og derfor kan enkelte opgaver kræver mere end en dygtig smed kan levere. 

Hos Global montage har vi mulighed for at svejse med Orbital svejsemaskine, dette sikre at rør i 6 mm med godstykkelse på under 1 mm svejses perfekt sammen.

Kan man svejse i Aluminium ?

Aluminiums svejsning er en af de lidt svære svejse former, det kræver omhyggelighed og enorm svejsekræft. 

Kravet til svejseværk er for TIG svejsning AC svejsning hvor man normalt svejser med DC strøm kilde 

Alt efter krav til svejsopgaven kan der kræves svejsecertifikater. 

Da aluminium er vekselstrøms svejsning, skal emner være meget rene i overflade som strømmen kan opvarme emnet hurtigt. Aluminium har normalt en oxidhinde som metallet bruge til at danne sin rustbeskyttelse med. 

Oxidhinden er en dårlig leder og derfor skal denne i fleste tilfælde mekanisk fjernes ved slibning. 

Kan man svejse i støbt Aluminium ?

Aluminum støbes i mange former og der sker derfor at de støbte emner bliver ødelagt eller har en fremstillings defekt. 

Vi har svejst en del topstykker og andre bil dele i støbt aluminium, både til racer biler og mindre alvorlige dele. 

Men støbt aluminium er aldrig 100% til at stole på, for det er ikke altid til at vide hvad en støbt dele er fremstillet af. 

Kan man svejse i messing ?

Messing er en af de svære svejsemetaller som aluminium, men vi har gennem de sidste 20 år arbejdet en del med messing og bronze svejsning. 

Har du en messing opgaver der skal svejses, er vi altid klar til at hjælpe dig.